Zadelkrukken

Zadelkruk voorkomt onnodige lichamelijke klachten

Een zadelkruk is een onmisbare kruk op wielen binnen veel beroepsgroepen waar je veelvuldig in dezelfde houding werkzaam bent. Ook in huiselijke kring is het een welkom hulpmiddel voor mensen met rugklachten of die moeilijk ter been zijn. De zadelkruk onderscheid zich van andere soorten verrijdbare krukken door haar zadelzitting. Deze heeft een ergonomische vorm waardoor u gaat zitten in een gezonde en actieve houding. Dankzij deze natuurlijke werkhouding worden uw bekken automatisch in de juiste stand geplaatst en wordt beknelling van de bovenbenen voorkomen.

Zadelkrukken hebben een solide basis die bestaat uit een voetkruis met vijf poten. Als mobiliteit op de werkvloer voor u van belang is kiest u voor zwenkwielen en anders zijn glijdoppen een mogelijkheid. Verder is een goede zadelkruk uitgerust met een traploos instelbare gasveer waardoor u exact de juiste hoogte kunt instellen. Bij een zadelkruk kunt u deze hoogte standaard instellen met een makkelijk te bereiken hendel net onder de zadelzitting. Enkele zadelkruk modellen zijn uitgerust met een duo-bediening. Deze zijn zowel met de hand als met een voetbediening in hoogte te verstellen. Een zadelkruk met voetbediening kan erg praktisch zijn als hygiëne op de werkvloer een rol speelt of in een situatie dat beide handen nodig zijn tijdens de werkzaamheden.

Zadelkruk Aletha

Zadelkruk Carissa

Zadelkruk Delia

Zadelkruk Karis

€ 59,00

€ 69,00

€ 79,00

€ 89,00


Zadelkruk Leto 

Zadelkruk Velma PUR

Zadelkruk Zera PUR

Zadelkruk Orion XXL

€ 109,00

€ 119,00

€ 134,00

€ 189,00

Zadelkruk gebruiken

Steeds vaker schaffen mensen een zadelkruk aan. Niet helemaal onlogisch als je bedenkt dat vervelende rug- en nekklachten ontstaan door te lang in een zelfde (vaak verkeerde) houding te zitten. De zadelkruk heeft een ergonomisch gevormde zadelzitting waarbij je in een juiste werkhouding komt te zitten. Hierdoor worden veel onnodige lichamelijke klachten voorkomen.

Een zadelkruk wordt zowel thuis als in veel beroepsgroepen gebruikt. Zadelkrukken kom je tegen in:

  • Tandartspraktijken
  • Ziekenhuizen
  • Kapsalons
  • Laboratoria
  • Scholen
  • Kinderdagverblijven
  • Winkels
  • Kantoren
  • Dierenartspraktijken
  • Schoonheidssalons

 

Gezonde werkhouding dankzij een zadelkruk

Zadelkruk onderhoud

Het onderhoud van een zadelkruk is heel eenvoudig. Het enige wat u nodig heeft is een handwarm sopje en een schoonmaakdoekje. Dit is meestal al voldoende om de zadelzitting en het onderstel van de zadelkruk schoon te maken. Vergeet niet om uw wieltjes regelmatig te ontdoen van stof, zand en dergelijke. Gebruikt u geen agressieve reinigingsmiddelen, deze kunnen uw zadelkruk beschadigen.

Zadelkruk zithoogte

Het is erg belangrijk dat u op de juiste zithoogte uw werkzaamheden verricht. Zadelkrukken zijn dan ook in verschillende zithoogtes verkrijgbaar. Neem bij twijfel contact met ons op.

Product Zithoogte Lengte Werkhoogte
Zadelkruk Aletha 47 - 60 cm < 185 cm < 85 cm
Zadelkruk Carissa 46 - 62 cm < 185 cm < 85 cm
60 - 74 cm > 170 cm > 75 cm
Zadelkruk Delia 50 - 70 cm < 185 cm < 85 cm
Zadelkruk Orion XXL 49 - 65 cm < 185 cm < 80 cm
55 - 88 cm > 170 cm > 75 cm
Zadelkruk Karis Compact 46 - 64 cm < 185 cm < 80 cm
57 - 82 cm > 170 cm > 75 cm
Zadelkruk Leto Compact 46 - 66 cm < 185 cm < 80 cm
57 - 82 cm > 170 cm > 75 cm
Zadelkruk Velma PUR 46 - 64 cm < 185 cm < 80 cm
57 - 82 cm > 170 cm > 75 cm
Zadelkruk Zera PUR 46 - 64 cm < 185 cm < 80 cm
57 - 82 cm > 170 cm > 75 cm

Er is veel verwarring over de juiste benaming van een verrijdbare kruk met zadelzitting. Wij gebruiken de meest bekende naam, namelijk "zadelkruk". Hieronder treft u nog een aantal andere varianten aan:

Werkkruk, Werkkrukken, Knipkruk, Knipkrukken, Fietskruk, Fietskrukken, Werkstoel, Werkstoelen, Kapperskruk, Kapperskrukken, Kruk, Krukken, Zadelstoel, Zadelstoelen, Taboeret, Taboeretten, Ponyseat, Ponyseats, Massagekruk, Massagekrukken, Tabouret, Tabourets, Ponykruk, Ponykrukken, Kappersfiets, Kappersfietsen, Trimkruk, Trimkrukken, Schoolkruk, Schoolkrukken, Stahulp, Stahulpen, Zadelzit, Zadelzits, Ponychair, Ponychairs, Fotokruk, Fotokrukken, Trimstoel, Trimstoelen, Keukenkruk, Keukenkrukken, Pianokruk, Pianokrukken, Industriële kruk, Industriële krukken, Krukje, Krukjes, Zadelkruk, Zadelkrukken